Strömming á la Ernst

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 2 dagar 30 minuter

Suveränt god beroende på att den får ligga och dra över natten i ägg-mjölkblandningen. Smarrig bl a på en hård macka.

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfiléer
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl ca grovt rågmjöl
  • Smör
  • Olja
  • 1 rödlök, skivad
  • 20 hela svartpepparkorn
  • 5 lagerblad
  • 1 morot, skivad
  • Lag
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • Instruktioner

    1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingen. Vispa ihop ägg och mjölk, lägg strömming och äggblandning i dubbla plastpåsar. Låt dra över natten.
    2. Vänd filéerna i rågmjölet och stek i smör/oljeblandningen på medelvärme.
    3. Låt strömmingen kallna och rinna av på hushållspapper.
    4. Koka ättikssprit, socker och vatten tills sockret löst sig. Låt svalna.
    5. Varva strömming, rödlök, morot, lagerblad och svartpeppar i en glasburk, häll över lagen och låt stå i kylen 1 dygn.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben