Ruccolasallad med västerbottensost á la Ernst

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ernst Kirchsteiger, allas vår stora inspirationskälla gjorde en Julsalat som jag har gjort flera gånger med olika variationer. Här är min variant där jag lagt till avocado och bacon.

Ingredienser

  • 1 påse (70 g) ruccolasallad
  • 1 dl skållade hasselnötter
  • 2 dl västerbottensost
  • 2 äpplen
  • 2 avocado
  • 8 skivor knaperstekt bacon
  • Vinägrett
  • 1 apelsin
  • 1 msk vit balsamvinäger (eller valfri sort)
  • 1 msk rapsolja
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj salladen och slunga den väl. Bryt osten i små bitar. Tärna äpplen och avocado. Skålla hasselnötter och grovhacka dem. Knaperstek bacon och bryt i mindre bitar. Blanda alltsammans och häll över vinägretten.
    2. Varianter: Päron i stället för äpplen. Valnötter i stället för hasselnötter. Avocado och bacon finns inte med i originalreceptet och kan därför uteslutas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben