Aji

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Denna underbara salsa äter man till mycket i Colombia, min favorit är till varma empanadas.

Ingredienser

  • 1 kruka/knippe färsk koriander
  • En bit salladslök (eller smal pujolök)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 medelstark/stark chili (gärna 1 röd för färgens skull)
  • 0,5-1 dl olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Instruktioner

    Hacka koriander, vitlök och chili fint Skiva salladslök Häll över olivoljan så att det blir en tjock massa. Späd därefter med vatten till ajin får en sås konsistens. Salta och peppra efter behag Låt gärna ajin stå och dra någon till några timmar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben