Sex-pepparsbiffar med kantarellsås

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme

Massa olika peppar, men var inte rädd. De är inte starka, utan smakrika.

Ingredienser

  • Biffar
  • 500 g nötfärs
  • ½ msk rosepeppar
  • ½ msk svartpeppar
  • ½ msk sichuanpeppar
  • 2 krm aji amarillo chili (eller cayennepeppar)
  • 2 krm chipotle chili
  • ½ tsk vitpeppar eller malen, grön jalapeño
  • 1 ägg
  • 2 msk messmör
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk liqiud smoke
  • 1 msk soya
  • ½ gul lök, finhackad
  • 2 msk ströbröd
  • Kantarellsås
  • 3 burkar (á 184 g st) kantareller (eller helst färska i motsvarande mängd)
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 1 Milda Cuisine Karljohansvamp & champinjon
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • Instruktioner

    1. Biffar: Stöt rosé-, svart- och sichuanpeppar i en mortel. Blanda alla ingredienser till biffarna väl i en bunke och rör försiktigt ihop till en smet. Forma färssmeten till biffar och stek på medelvärme tills de fått fin färg. Håll dem varma i ugn på 75-100 graders värme tills tillbehören är klara.
    2. Kantarellsås: Lägg kantarellerna i en torr stekpanna och stek tills de börjar "hoppa". Lägg i smör eller margarin och fräs i några minuter. Krydda med vitpeppar/grön jalapeño. Häll i Milda Cuisine och matlagningsgrädde. Värm sakta tills det börjar koka sakta. Tillsätt svartpeppar och honung, rör om och låt puttra till krämig konsistens.
    3. Servera med ugnsbakade rotfrukter eller pressad potatis och en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben