Ålands Pannkaka

Det här kan man ha som efterrätt eller till fikat

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 1 dl risgryn (eller 1 ½ dl mannagryn)
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • ½ - 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kardemumma
  • 50 g smör (eller margarin)
  • Instruktioner

    Mjölk och ris/mannagryn kokas till en smidig gröt som får svalna något. Äggen vispas med sockret och blandas i gröten. Mjölet, saltet och kardemumman tillsätts. Tillsätt mer mjölk om smeten är för tjock. Smörj en ugnsform eller rund stekpanna och häll i smeten. Klicka på smöret. Grädda i 200 grader ca 40 - 60 minuter. Servera med sviskonkräm och snömos (åländskt uttryck för grädde). Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben