Alexandras enkla matjessallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod och snabblagad brunch eller lunchrätt Den här vårsalladen blir godast om den får stå till sig några timmar före servering. Detta recept är gluten- och laktosfritt. Vill man göra den lite smalare kan man byta ut hälften av majonnäsen mot matlagningsyoghurt. Mjölkproteinfritt: kontrollera noga innehållet i majonnäsen, vissa innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

  • 2-3 ägg
  • 1 rödlök
  • 4 medelstora kokta potatisar
  • 2 tomater
  • 1 burk matjessill à 570 g (hela filéer)
  • 1½ dl majonnäs (helst egengjord)
  • 1/2 dl spad från sillen
  • 4 kvistar dill
  • ev gräslök
  • Instruktioner

    1. Koka äggen i 8 minuter. Skölj i kallt vatten, låt svalna, skala och skiva. Skala och skiva löken tunt i ringar. Skiva potatisen och tomaterna. Spara spadet från sillen och skär filéerna i 3 cm långa bitar. Blanda majonnäsen med spadet och smaka av med lite svartpeppar.
    2. Ta hälften av dillen, finhacka den och blanda i majonnäsen. Tillsätt ev vatten eller lite mer sillspad efter smak så att du får en rinnande dressing.
    3. Varva på ett fat eller i en rund serveringsskål, diameter 15-18 cm. Lägg först ett lager potatis, därefter lök, tomat, ägg, sill och häll på lite av såsen. Fortsätt att bygga lager i samma ordning tills allt är slut. Det brukar räcka till två lager. Avsluta med sill och potatis.
    4. Häll över resten av dressingen så att allt är täckt och klipp över dill eller gräslök, efter smak och tycke.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben