Alla hjärtans dag bakelser

Serverar: 12 portioner

Eller till ett prinsesskalas!

Ingredienser

  • Botten (rulltårtbotten)
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g Mascarpone färskost
  • 2 dl körsbärssylt
  • 2 msk strösocker
  • Garnering
  • 1 äggvita
  • Ca 3 dl florsocker
  • Röd karamellfärg
  • 12 hjärtformade godisar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i 225°C varm ugn i ca 6-8 min. Sockra på rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt svalna en stund under en handduk. Dra bort bakplåtspappret.
    2. Jämna kanterna. Dela tårtbottnen i två delar. Rör fyllningen ihop och bred över ena tårtbotten. Lägg på den andra botten och tryck till tårtan lite så att den blir kompakt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Skalet 14 februari 2020

    Åååhh så gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben