Tårta till alla hjärtans dag

En lätt och god tårta...att bjuda någon man tycker om, på Alla Hjärtans dag "Valentines Day"

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g bär, frysta, upptinade
  • lite av den vispade grädden
  • Garnering
  • 5 dl vispgrädde
  • röda geléhjärtan
  • Instruktioner

    Ugnstemperatur 175º Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll den i smord och bröad form, helst en hjärtform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna. Låt bären rinna av i en sil. Vispa grädden tjock. Dela kakan i två bottnar, lägg på bären och bred ett lager grädde över. Lägg på den andra botten. Spritsa grädde runt kanten och över tårtan. Garnera med geléhjärtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sheidilady 13 februari 2009

    det skulle vart godare om det fanns vaniljsocker i kakan och vanilj i själva fyllningen. :)ist för så mlt grädde, de e inte så speciellt trevligt med så mkt grädde i munnen precis.

    rinne69 12 februari 2010

    klart att det är mycket grädde på en gräddtårta.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben