Alla hjärtans tårta

Hjärtligt vacker och god tårta till Valentines day...bjud dina käraste!

Ingredienser

  • 100 g dajmkulor
  • 100 g hackade hasselnötter
  • 1 dl krossade cornflakes
  • 1 msk sesamfrön
  • ½ dl Dansukker Farinsocker
  • 75 g smör eller margarin
  • Fyllning 1
  • 2½ dl osötad körsbärsjuice
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 1/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • Fyllning 2
  • 1 dl osötad körsbärsjuice
  • 1 dl vatten
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk Dansukker Gelésocker Multi
  • Röda geléhjärtan
  • Hjärtform med löstagbar botten
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och blanda med de övriga ingredienserna till bottnen. Tryck ut i formen. Ställ i kylskåp för att stelna.
    2. Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull och koka i 1½ minut. Låt svalna något innan det hälls i formen.
    3. Ställ i kyl för att stelna. Blanda juice, vatten och gelésocker i en kastrull och koka i ½ minut. Låt svalna innan det hälls i formen för att stelna.
    4. Ta loss kanten från tårtformen och för över tårtan på ett fat.
    5. Vispa grädde och gelésocker fast. Lägg i spritspåse och garnera tårtan.
    6. Garnera eventuellt med geléhjärtan.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben