Alvas trattissoppa

Serverar: 4 portioner

Svampsoppan kryddas med rosépeppar, grönmögelost och en skvätt sherry.

Ingredienser

  • 1 l färska trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 1 svampbuljongtärning
  • 100 g grönmögelost
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm stött rosépeppar
  • ½ dl söt sherry t ex Bristol Cream
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme. Rör ner mjölet. tillsätt halva mängden vatten och låt soppan koka upp. Kör soppan i en mixer så att den blir slät eller mixa direkt i grytan med mixerstav. Häll tillbaka soppan i grytan. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärning, smulad ost och grädde. Låt soppan koka upp och sjud sedan i ca 10 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll i sherryn strax före servering. Garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Fack41121 26 mars 2012

    Alvas trattkantarell soppa jättegod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben