Amaretti - Mandelkakor

Serverar: 36 portioner

De här kakorna förekommer mer och mer som ingrediens i desserter. Däremot är de svåra att få tag på, och därför är det kul att kunna göra dem så smidigt själv! Smula ner i glassen t ex! Eller i marängsvissen ...

Ingredienser

  • 225 g mandelmassa
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 äggvitor
  • Ev röda eller gröna cocktailbär
  • Ev hela mandlar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakpapper på plåtarna.
    2. Kör mandelmassa och socker i matberedare tills det är väl blandat. Tillsätt äggvita och kör tills det är helt slätt.
    3. Fukta fingrarna med kallt vatten, ta 1 msk smet och rulla till en boll. (Eller använd två matskedar och klicka ut smeten.) Lägg den på plåten och upprepa med resten av smeten. Håll 3 cm mellanrum mellan bollarna.
    4. Tryck ev ner ett bär eller en mandel i varje kaka. Baka i 18-20 minuter, tills kakorna är ljusbruna. Låt svalna en liten stund på plåtarna, ta loss dem med en stekspade och lägg dem på ett galler för att svalna helt.
    5. Förvara kakorna lufttätt!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jennemz 20 mars 2011

    Verkligen jättegoda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben