De här kakorna förekommer mer och mer som ingrediens i desserter. Däremot är de svåra att få tag på, och därför är det kul att kunna göra dem så smidigt själv! Smula ner i glassen t ex! Eller i marängsvissen ...
Ingredienser
225 g mandelmassa
2 1/2 dl socker
2 äggvitor
Ev röda eller gröna cocktailbär
Ev hela mandlar
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakpapper på plåtarna.
- Kör mandelmassa och socker i matberedare tills det är väl blandat. Tillsätt äggvita och kör tills det är helt slätt.
- Fukta fingrarna med kallt vatten, ta 1 msk smet och rulla till en boll. (Eller använd två matskedar och klicka ut smeten.) Lägg den på plåten och upprepa med resten av smeten. Håll 3 cm mellanrum mellan bollarna.
- Tryck ev ner ett bär eller en mandel i varje kaka.
Baka i 18-20 minuter, tills kakorna är ljusbruna. Låt svalna en liten stund på plåtarna, ta loss dem med en stekspade och lägg dem på ett galler för att svalna helt.
- Förvara kakorna lufttätt!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Verkligen jättegoda!