Onkel Sams mandelkakor

Serverar: 50 portioner

Små spröda mandelkakor skäms aldrig för sig när de ligger och väntar på kakbordet.

Ingredienser

  • 50 g mandel
  • 25 g mörk blockchoklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g margarin eller smör
  • ½ dl socker
  • ½ msk rom, konjak eller grädde
  • Pensling
  • Äggula
  • ½ dl hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln och blockchokladen i en mandelkvarn.
    2. Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa i en matberedare eller för hand i en bunke.
    3. Tillsätt mandel, blockchoklad, socker och vätska. Arbeta ihop allt till en smidig, fast deg. Låt den ligga i kylskåpet ca 1 timme. Kavla ut degen ca 3 mm tjock. Ta med mått ut runda eller ovala kakor, ca 5 cm i diameter.
    4. Pensla dem med söndervispad äggula och vänd dem i hackad mandel.
    5. Lägg kakorna på smorda plåtar eller på bakplåtspapper.
    6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200º, 6-8 min. I varmluftsugn i 175º, ca 8 min. Lyft dem och känn att de är färdiggräddade. Låt kakorna kallna på galler.
    7. Förvara dem i en burk. De kan frysas. Hållbarhet ca 3 mån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben