Mandelkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Glutenfri, mjölkfri och utan vitt socker!

Ingredienser

  • 200 kokt kall potatis
  • 2 dl mandelmjöl
  • 190 g kokta kikärtor
  • ½ dl ekologisk kokosolja
  • 3 ägg
  • 2 dl kokossocker
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1 lime
  • Juice från 1 pressad lime
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en form med löstagbar kant med ekologisk kokosolja.
    3. Riv potatisen. Häll av och skölj kikärtorna.
    4. Mixa kikärtorna och ekologisk kokosolja till ett fint mos.
    5. Vispa ägg, socker och vaniljpulver, tillsätt potatis, kikärtsmos, limeskal och limejuice.
    6. Blanda mandelmjöl och bakpulver, och tillsätt i smeten.
    7. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen i 30 min. Garnera gärna med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben