Mandelkaka
Serverar:
8-10 portioner
Tid:
1 timme
Glutenfri, mjölkfri och utan vitt socker!
Ingredienser
200 kokt kall potatis
2 dl mandelmjöl
190 g kokta kikärtor
½ dl ekologisk kokosolja
3 ägg
2 dl kokossocker
½ tsk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Rivet skal av 1 lime
Juice från 1 pressad lime
Instruktioner
Sätt på ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant med ekologisk kokosolja.
Riv potatisen. Häll av och skölj kikärtorna.
Mixa kikärtorna och ekologisk kokosolja till ett fint mos.
Vispa ägg, socker och vaniljpulver, tillsätt potatis, kikärtsmos, limeskal och limejuice.
Blanda mandelmjöl och bakpulver, och tillsätt i smeten.
Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen i 30 min. Garnera gärna med färska bär.
Liknande recept
Mandelkaka med toscatäcke
10
Mandelkakor med smak av kaffe
5
30-40
1
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Dubbla mandelkakor
4.7
1 h
20-25
2
Mandelkakor med kolatäcke.
2
Onkel Sams mandelkakor
50
Mandelkaka med hallon
Mandelkaka
40 min
12
Mjuk mandelkaka med citron och kanel
1 h 30 min
10-12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!