American Cheesecake

Oerhört god kaka, alla älskar den!

Ingredienser

  • Ingredienser till botten
  • 10 st Digestivekex
  • 50 g Smör
  • 1 tsk Kanel
  • 1 msk Socker
  • Ingredienser till fyllningen
  • 3 st Ägg
  • 2 dl Socker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 1 st Citron
  • 300 g Philadelphiaost
  • Ingredienser till toppingen
  • 2dl Creme fraiche
  • 3 dl Gräddfil
  • 2 msk Vanillinsocker
  • Instruktioner

    1. Botten: Smula digestiv kexen t.ex i en mortel. Blanda socker och kanel med de smulade digestiv kexen. Smält smöret tillsammans med digestiv blandningen i mikron i ca en halv minut. Tag en form med avtagbar botten och tag isär den. Lägg ett smörpapper på botten och kläm på ringen. Pressa ut digestiv mixen jämt fördelat på botten.
    2. Fyllning: Tvätta citronen och riv skallet. Pressa ur saften. Ställ åt sidan. Vispa socker och ägg pösigt. Vipsa i vanillinsocker och citron och Philadelphiaosten. Fyll kakformen med smeten. Grädda i nedre delen av ungen på 200˚ C i 25-35 min.
    3. Topping: Vispa ihop Cream fraiche, gräddfilen och vanillinsocker jämn. Ställ in i kylskåpet. Häll sedan på och grädda ytterligare en 15-20 minuter. Låt svalna i rumstemperatur. Förvaras i kylskåpet.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (2)

    Kakoregott 12 juli 2008

    Ska nu testa det här receptet. Återkommer med resultatet !! :) kram

    RazorTongue 14 september 2008

    Just nu står caken på diskbänken och svalnar. Sååå nyfiken på hur den kommer att smaka!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben