American cheesecake

Serverar: 10 portioner

Efterrätt

Ingredienser

  • 10 st digestive-kex
  • 75 g smör
  • 250 g kesella fett 1%
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl socker
  • 1 st citron
  • 2 dl crème fraiche 17% fett
  • 1 msk vanillinsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 C. Krossa kexen. Smält smöret och blanda det med kexen till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt den stå i kylen medan fyllningen rörs ihop.
    2. Fyllning: blanda kesella, ägg, socker och det rivna citronskalet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Tag ut pajen och höj värmen till 225 C. Smaksätt créme fraiche med vanillinsocker. Bred det över kakan. Grädda ytterligare 5 min. Låt pajen kallna och helst till nästa dag.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    annbe20 12 december 2008

    Kalasgott. Tack så mycket/ ann

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben