Amerikansk potatissallad med stjälkselleri

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegod potatissallad som smakar ljuvligt tillsammans med en bit grillat kött. Är dessutom enkel lättlagad. Tips! Potaissalladen kan man göra dagen innan, och så kan man köpa lite revben eller kyckling på vägen hem från jobbet och kvällen är räddad.

Ingredienser

  • 10 stora kokta kalla potatisar
  • 4 hårdkokta ägg
  • 2 msk finhackad gul lök
  • ½ dl tunt skivad stjälkselleri
  • 10 cm tärnad gurka
  • 1 dl tärnad röd paprika
  • 3-4 tsk senap
  • 1½ msk vinäger
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1½ dl gräddfil
  • 4 msk matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i tärningar. Skala och hacka äggen. Förbered grönsakerna och varva allt i en skål.
    2. Rör ihop gräddfil, senap, vinäger, lättmajonnäs, salt och peppar. Häll över salladen och rör försiktigt om. Smaka av och tillsätt mer kryddor om så behövs. Dekorera med stjälkselleri och äggklyftor. Låt stå kallt i minst 1 timma innan servering.
    3. Gott till grillat så som revben, kött eller kyckling. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (1)

    death_eater 16 november 2009

    Mums! Åt detta till stekt kyckling och en god sallad =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben