Amerikanska brownies

Serverar: 24 portioner

Jättegoda. Försvinner fort på fikabordet.

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 150 g smör eller margarin
  • 3/4 dl kakao
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 krm salt
  • ½ g finstött saffran
  • 8 dl vetemjöl, ca
  • Garnering
  • Smält blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smörj och mjöla ett bakplåtspapper, som läggs i en långpanna, 20x35 cm stor.
    3. Hacka nötterna. Smält fett och rör i kakao. Låt det svalna.
    4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulver och nötter.
    5. Bred ut smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter.
    6. Skär den avsvalnade kakan i 24 bitar. Bred eller spritsa ut smält blockchoklad på kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Sandra-Louise 19 maj 2008

    Sådana är super goda och ja dom försvinner helt klart fort från fika bordet ;)

    AMEK 22 juli 2010

    När lägger du i saffran? I smöret eller i mjölet?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben