Amerikanska hamburgare

Serverar: 4 portioner

Saftiga och goda helt enkelt.

Ingredienser

  • Hamburgare
  • 500 g blandfärs
  • 1,5 dl tomatjuice (eller ketchup + vatten)
  • 0,5 tsk tabasco
  • 1 krm vitlökspulver
  • Pepparmix
  • Några tillbehörsförslag
  • Ost (låt smälta över burgarna under lock)
  • Hamburgerbröd
  • Rödlöksringar
  • Rostad lök
  • Bladsallad
  • Tomatskivor
  • Klyftpotatis
  • Majskolvar
  • Ketchup
  • Hamburgsdressing
  • Instruktioner

    1. Blanda samman allt utom pepparmixen. Forma 4 hamburgare och klappa in pepparmixen. Stek.
    2. Mot slutet kan du lägga ost på dem och låta den smälta ned under lock.
    3. Servera med några av tillbehörsförslagen.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    zudette 30 augusti 2008

    Goda och smakrika burgare som jag kommer att göra igen! Burgarna föll sönder lite så nästa gång kommer jag att tillsätta lite ströbröd som får svälla i tomatjuicen och ev ett ägg för att smeten ska hålla ihop bättre!

    Geronimo 3 oktober 2008

    Skall inte hamburgare göras på enbart nötfärs?- Det har i alla fall jag hört!

    grashoppan75 1 maj 2012

    De här var goda och saftiga! Hade ingen tabasco hemma, så jag tog lite Worcestershire sås och riven lök i istället. Jag lät även, efter att ha läst första kommentaren, lite ströbröd svälla i tomatjucien. Tack för receptet!

    Biinii 13 februari 2014

    Väldigt goda hamburgare! Men de föll isär väldigt lätt, trots jag hade i ströbröd, så nästa gång tar jag nog ett ägg också. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben