Amerikanska kakor - Chocolate cookies

Serverar: 35-40 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket goda

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 2 ½ dl brun farin
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vanilinsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 200 g mörk blockchoklad, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Rör margarin, farin och strösocker poröst. Tillsätt ägg och blanda väl.
    2. Blanda mjöl, vanillinsocker, bikarbonat och salt. Rör ner de torra ingredienserna i smeten, blanda och tillsätt chokladen.
    3. Klicka ut smeten med en matsked på bakplåtspappersklädda plåtar. Lämna minst 5 cm mellan kakorna, eftersom de flyter ut.
    4. Grädda i mitten av ugnen 200 grader i vanlig ugn ca 10 - 12 min.
    5. Tag ut kakorna ur ugnen medan de fortfarande är mjuka i mitten. Låt svalna på plåten i 5 min innan de flyttas till galler för att kallna. Därefter ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    dreamrain 19 juli 2009

    Vad ska ugnen vara på för grader?

    murrenstaza 20 mars 2010

    Vid vilken temperatur ska kakorna grädda?

    inkan29 15 juli 2011

    vilka goda kakor! Mums! Jag har gjort dem flera gånger, så de har blivit favoriter hos alla!

    pr0metha 11 december 2011

    Jättegoda! Man får bara se till att inte ha dem för länge i ugnen, de ska ju vara sega och goda. :) Jag brukar blanda i lite hackade nötter också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben