Amerikanska muffins med Vit choklad

Serverar: 12 portioner

Den sjunde muffinsen blev aningens platt, eftersom jag ställde formarna direkt på plåten, på grund av att den sjätte muffinsen använde muffinsplåtformen. Men de blev väldigt goda ändå!

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 6, 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 150 g (en kaka) vit blockchoklad i små bitar
  • Glasyr
  • 20 g osaltat smör
  • 50 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • Strössel för garnering
  • Instruktioner

    * Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. * Blanda rumstempererat margarin med sockret i en matberedare. * Knäck äggen och kör vidare tills det blir fluffigt. Häll i mjölken och rör om. * Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll sedan ner dem i matberedaren. Kör tills allt blandats. * Bryt blockchokladen i småbitar och rör ner i smeten. * Klicka ut smeten i muffinsformar och ställ in i ugnen ungefär en halvtimma. * Låt muffinsen svalna och rör under tiden ihop glasyren. Vispa smör och cream cheese i en skål med elvisp och rör sedan ner florsockret och kakaon. Smeta på glasyren på muffinsen och doppa i en liten skål med kokosflingor. Garnera med srössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben