Amoz fyllda kycklingfilé med himmelsk sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

När fantasin sätter till kan det ibland bli hur bra som helst. Prova själva får ni se!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 pkt bacon ca 140 g
  • Ca 100 g philadelphiaost
  • 1 dl hackad persilja
  • Svartpeppar
  • Sås
  • Ca 1 ½ dl förvällda kantareller
  • Ca 1 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 3 dl grädde
  • Ca 50 g färskost av valfri sort
  • 1 msk vitt vin
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Stek två skivor av baconet i små bitar knaprigt. Låt rinna av och svalna på ett hushållspapper.
    2. Rör samman philadelphiaost, hackad persilja och baconet. Skär en ficka på kycklingfiléerna och bred massan i fickan. Sno resten av baconet runt filéerna och fäst med tandpetare. Bryn köttet runt om och lägg sedan över i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen på ca 225 grader och stek köttet färdigt.
    3. Sås: Häll stekskyn efter du stekt kycklingen i en kastrull och lägg i den förvällda svampen. Fräs ihop ca 5 min, tillsätt sedan tomathacket och fräs samman ytterligare en stund. Späd med grädde och blanda i osten så den kan smälta ner. Tillsätt vinet, kycklingfonden, dragonen, basilikan, salt och peppar.
    4. Om du tycker det behövs så kan du reda såsen med vit redning.
    5. Ta fram köttet och skär i tjocka skivor. Servera med ris, sås och nykokt sparris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pling 26 maj 2011

    Låter jätte gott ska absolut göra denna maträtt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben