Amoz gömda kotletter.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En perfekt rätt då man inte känner för att hålla på i köket men ändå vill ha något gott. Just detta att slippa att bryna något innan tycker jag ibland är ganska skönt. Det här kommer i alla fall jag göra fler gånger!!

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • Vitlökspulver
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • 1 pkt bacon,140g
  • 1 liten gul eller röd paprika
  • 1 liten rödlök
  • Ca 1dl förvällda kantareller
  • 1 brk Crème Bonjour med Karl Johansvamp och Champinjoner, 2½ dl
  • 2 dl créme fraiche
  • 1-2 dl grädde
  • 1-2 msk kinesisk soya
  • 1 msk kalvfond
  • Instruktioner

    Skär bort benet på kotletterna eller använd benfria. Krydda dem med vitlökspulver, svartpeppar och paprikapulver. Lägg dem i en ugnsfast form. Strimla paprika och lök och lägg runt köttet. Klipp baconet i strimlor på ca 2-3 cm och fördela över kotletterna. Lägg svampen över. Blanda samman créme fraiche, Créme Bonjour, grädde, soya och kalvfond och häll över alltihop. Ställ in i ugnen på 200-225° ca 50 min. Om du tycker rätten får för mycket färg kan du lägga lite folie löst över. Servera potatiskaka eller ris till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben