Ananasbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket goda biffar.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 finhackad lök
  • 1 dl grovhackade jordnötter
  • 1 msk senap
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • Till gratineringen
  • 8 skivor ananas
  • 2 dl riven ost
  • Till såsen
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ananasspad
  • 1 msk soja
  • 1 tsk senap
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla i 10 min. Rör ned resten av ingredienserna till biffarna och tillsätt även ägget. Forma sedan smeten till biffar. Lägg sedan biffarna i en smord ungsform.
    3. Lägg på ananasen och riven ost och stek biffarna i 10 min i mitten på ugnen. Blanda under tiden ihop ingredienserna till såsen. Häll såsen runt biffarna och stek dom i ytterligare 10 min i ugnen. Servera detta med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bodilla 7 september 2008

    Vad gott! Nästa gång ska jag ändå steka löken först ,det blir liksom lite mjukare smak på det då, och så kan man frysa in det som blir över . "Rå" lök är tydligen inte så bra att frysa in. /Bodil

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben