Ananascarpaccio med hemgjord kokosglass och vit choklad

Enkel och söt dessert som passar fint som avslutning. Receptet är från TV-programmet halv åtta hos mig.

Ingredienser

  • 1 hel färsk ananas (extra sweet)
  • 3 msk socker
  • 4 msk lime, saft
  • Glass
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl kokosmjölk
  • ½ dl standardmjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 äggula
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Ananas: Skär bort skal och skiva ananasen tunt i skärmaskin.
    2. Dressing: Rör ihop socker och lime.
    3. Kokosglass: Koka upp kokosflingor, kokosmjölk och mjölken med vaniljstången. Låt svalna. Mixa till jämn smet. Vispa äggula och socker poröst, tillsätt grädde, vispa samman. Tillsätt kokossmeten i äggblandningen, blanda väl. Häll i blandningen i glassmaskinen i cirka 30-40 minuter.
    4. Läg upp ananasskivorna fint på en tallrik. Pensla dressingen på ananasen och garnera ananasen med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben