Ananascheesecake

Serverar: 8 portioner

Läskande god cheesecake!

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g digestivekex fullkorn
  • 75 g smält margarin
  • Fyllning
  • 400 g cream cheese
  • ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g kesella vanilj
  • 5 dl ananasjuice
  • 2 små burkar krossad ananas (á 143 g)
  • 1-1½ msk gelatinpulver
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Chokladhjärtan
  • Tillbehör
  • Springform ca 20-22 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt det smälta margarinet och kör till en massa. Tryck ut massan i springformen. Förgrädda kexbottnen i ca 10 min. Låt svalna.
    2. Vispa färskost och strösocker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen åt gången, vispa kraftigt efter varje tillsatt ägg.
    3. Häll upp den krossade ananasen i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt.
    4. Blanda gelatinpulvret med ½ dl ananasjuice och låt gelatinet stå och svälla.
    5. Tillsätt kesellan och vispa om ordentligt så allt blir väl blandat.
    6. Värm upp resten av juicen till nästan kokpunkt och lös upp gelatinblandningen i den varma juicen. Häll försiktigt i ostsmeten under vispning.
    7. Rör till sist i den krossade ananasen. Häll fyllningen över kexbottnen och låt stå kallt tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
    8. Spritsa gräddrosetter på varje tårtbit och dekorera med chokladhjärtan eller annat tårtpynt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben