Passionerad ananascheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Cheesecakens fiffiga namn är sammansatt av smaken på fyllningen: passionsfrukt och ananas. Lätt att göra och läskande god!

Ingredienser

  • Smulbotten
  • 200 g digestivekex
  • 1 msk kakaopulver
  • 75 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 200 g crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl Bobs Mixx saft ananas/passion
  • 3 msk gelatinpulver
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Romerska bågar (choklad)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Krossa kexen och blanda smulorna med kakao och flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter. Grädda smulbottnen ca 15 min. Låt svalna.
    2. Gör under tiden ostfyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt färskost, crème fraiche och vaniljsocker, vispa blandningen smidig och slät.
    3. Blanda saft och gelatinpulver i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla en stund i saften. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med kokande (hett) vatten.
    4. Häll saft- och gelatinblandningen i ostsmeten i en fin stråle under fortsatt vispning.
    5. Häll ostsmeten över smulbottnen och ställ in springformen i kylen. Låt den stå och stelna i minst 4 tim, gärna över natten.
    6. Spritsa vispad grädde i fina toppar på varje tårtbit och pynta med romerska bågar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AnnoMundi 13 augusti 2010

    Trots att jag bara tog hälften av gelatinpulvret så blev kakan otroligt geleartad och hård. Var väldigt gummiaktig :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben