Mangosorbet med passionerad sås

Serverar: 4-6 portioner

Läskande gott i sommarvärmen

Ingredienser

  • Mangosorbet
  • 5 dl Brämhults ananas-mango smoothie
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • Passionerad sås
  • 4 dl Brämhults nypressade juice
  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl socker
  • 2 apelsiner
  • Instruktioner

    1. Sorbet: Koka upp vatten och socker i en kastrull utan lock. Häll i Brämhults ananas-mango smoothie och koka 5 min. Frys i glassmaskin eller ställ i frysen och rör om med jämna mellanrum.
    2. Sås: Koka juice och socker till en tjockare konsistens. Skrapa ur passionsfrukterna och rör ner innehållet i såsen. Ställ kallt. Skär ut hinnfria klyftor av apelsinerna och blanda ner i såsen.
    3. Servera en ordentlig kula mangosorbet på en "spegel" av passioneradsås. Strö gärna flagad, bitter, mörkchoklad över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben