Passionerad fruktsallad

Serverar: 4 portioner

En riktigt njutbar och lite lyxig fruktsallad med mynta och vanilj.

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 300 g frysta tinade jordgubbar
  • 1/2 honungsmelon
  • 1 ask physalis
  • Vanilj och passionsfruktslag
  • 1 vaniljstång
  • 2 passionsfrukter
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • Till servering
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i skivor. Halvera jordgubbarna. Skala melonen, kärna ur och skär i mindre bitar. Blanda frukterna med physalis.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Dela och skrapa ur passionsfrukterna.
    3. Blanda passionsfrukt, vaniljskrap och stång, apelsinjuice, vatten och strösocker i en kastrull. Sjud lagen tills sockret löst sig.
    4. Låt lagen svalna, lyft ut vaniljstången och häll över frukten. Strö mynta över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben