Passionerad chokladmousse med honungsyoghurt

Serverar: 8 portioner

mmmm..... så gott!

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad, 60 -70 % kakaohalt
  • 3 msk råsocker
  • 3 äggulor
  • 2 msk mörk rom
  • 1/2 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 passionsfrukter
  • Honungsyoghurt
  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • 25 g riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Vispa socker och äggulor till en krämig smet. Vänd ner rom och den smälta chokladen. Skrapa ur fröna i vaniljstången ner i grädden och vispa upp den. Vänd försiktigt ner vaniljgrädden i chokladsmeten.
    2. Gröp ur tre av passionsfrukterna och fördela detta i åtta serveringsglas. Fördela moussen ovanpå och ställ in glasen i kylen minst 2 timmar.
    3. Blanda yoghurt och honung, klicka det ovanpå moussen. Gröp ur den fjärde passionsfrukten och fördela detta överst i glasen. Strö över den rivna chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben