Passionerad mangomarmelad

Annorlunda marmelad, måste pröva. Blir 2 burkar, à 500 g.

Ingredienser

  • 1000 g färsk mango, ca 6 stycken
  • 2 dl vatten
  • 4½ dl syltsocker
  • 2 flagor citronskal
  • 6 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Skala och skär mangon i tärningar. Lägg mangon tillsammans med mangokärnorna, vattnet, sockret och citronflagorna i en tjockbottnad kastrull.
    2. Koka alltsammans på medelvärme i ca 15 minuter. Ta mangokärnorna ur kastrullen och skrapa av fruktköttet. Skumma av.
    3. Dela passionsfrukterna på mitten och skrapa ur fruktköttet med en sked. Tillsätt det därefter i marmeladen och låt alltsammans koka upp några minuter.
    4. Skölj ur två glasburkar och locken med kokande vatten. Fyll de varma burkarna med marmeladen, ända upp till kanten. Tillslut burkarna. Förvara burkarna svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mib4286 2 april 2009

    Mild, söt och syrlig på samma gång. Otroligt god och väldigt enkel att göra!

    Mats Löfström 26 september 2018

    Vad menas med "2 flagor citronskal"? Hur stor är en flaga?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben