Annorlunda marmelad, måste pröva.
Blir 2 burkar, à 500 g.
Ingredienser
1000 g färsk mango, ca 6 stycken
2 dl vatten
4½ dl syltsocker
2 flagor citronskal
6 passionsfrukter
Instruktioner
Skala och skär mangon i tärningar. Lägg mangon tillsammans med mangokärnorna, vattnet, sockret och citronflagorna i en tjockbottnad kastrull.
Koka alltsammans på medelvärme i ca 15 minuter. Ta mangokärnorna ur kastrullen och skrapa av fruktköttet. Skumma av.
Dela passionsfrukterna på mitten och skrapa ur fruktköttet med en sked. Tillsätt det därefter i marmeladen och låt alltsammans koka upp några minuter.
Skölj ur två glasburkar och locken med kokande vatten. Fyll de varma burkarna med marmeladen, ända upp till kanten. Tillslut burkarna. Förvara burkarna svalt.
Mild, söt och syrlig på samma gång. Otroligt god och väldigt enkel att göra!
Vad menas med "2 flagor citronskal"? Hur stor är en flaga?