Krämig paj med persika och mango

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Vad sägs som en krispig, krämig och söt paj som är supersnabb och vem som helst kan slänga ihop? Bra va? Testa då denna sommardröm

Ingredienser

  • Botten
  • 11 digestivekex
  • 70 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • Skal från 1 lime
  • Vaniljkräm
  • 1 påse med färdigt vaniljkrämspulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljarom
  • Fyllning
  • ca 4 persikohalvor på burk
  • Gelé
  • 2 dl mangomarmelad
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Mixa digestivkexen till ett fint pulver, smält smöret och blanda ihop alla ingredienserna till bottnen. Tryck ut i en form (rund 23 cm) och grädda mitt i ugnen i 12 minuter.
    2. Vispa ihop vaniljpulvret, grädden, mjölken och vaniljaromen till en jämn smet. Låt den stå svalt i ca 10 minuter.
    3. Häll av sockerlagen från persikorna och dela dem i mindre klyftor.
    4. Häll upp marmeladen och vatten i en kastrull och rör om tills marmeladen har löst upp sig.
    5. Bred ut vaniljkrämen i pajskalet, fördela persikoklyftorna i krämen och häll sedan över gelén. Låt stelna i kyl i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben