Krämig paj med persika och mango
Vad sägs som en krispig, krämig och söt paj som är supersnabb och vem som helst kan slänga ihop? Bra va? Testa då denna sommardröm
Ingredienser
Botten
11 digestivekex
70 g smör
1 msk strösocker
1 msk vetemjöl
Skal från 1 lime
Vaniljkräm
1 påse med färdigt vaniljkrämspulver
4 dl vispgrädde
3 dl mjölk
2 tsk vaniljarom
Fyllning
ca 4 persikohalvor på burk
Gelé
2 dl mangomarmelad
1 msk vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Mixa digestivkexen till ett fint pulver, smält smöret och blanda ihop alla ingredienserna till bottnen.
Tryck ut i en form (rund 23 cm) och grädda mitt i ugnen i 12 minuter.
- Vispa ihop vaniljpulvret, grädden, mjölken och vaniljaromen till en jämn smet.
Låt den stå svalt i ca 10 minuter.
- Häll av sockerlagen från persikorna och dela dem i mindre klyftor.
- Häll upp marmeladen och vatten i en kastrull och rör om tills marmeladen har löst upp sig.
- Bred ut vaniljkrämen i pajskalet, fördela persikoklyftorna i krämen och häll sedan över gelén.
Låt stelna i kyl i ca 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)