Mangomarmelad med vanilj

Tid: 45 minuter

En av mina favoriter. Utmärkt att använda på ostkakor.

Ingredienser

  • 1 kg mango ( skalad och sin kärna )
  • 700 g strösocker
  • 1 citron
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk ingefära
  • Instruktioner

    Skär mangon i bitar. Varva mango och socker i en skål. Häll på juicen från citronen. Skär en skåra i vaniljstången och skrapa vaniljfröna i skålen. Blanda allt väl och låt stå och dra minst 12 timmar. Låt gärna vanilstången vara kvar in skålen också. Lägg allt i en kastrull och låt koka i ungefär 30 minuter. Plocka ur vaniljstången och kör med mixern lite, så att mangon mosas. Lägg till ingefäran och låt koka några minuter till tills det tjocknar. Häll genast upp på perfekt rena burkar och vänd upp och ner på dom så att vacum bildas. När marmeladen har svalnat helt och hållet, kan man vända burkarna rätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben