Passionerad hjortronparfait med björnbärsmarmelad

Serverar: 6 portioner

Denna underbara dessert blir en värdig avslutning på middagen. Blandningen av passionsfrukt, hjortron och björnbär är enastående.

Ingredienser

  • 11 digestivekex
  • 3 msk smält smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3.5 msk vitt vin
  • 1.5 dl hjortronsylt
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl björnbärsmarmelad, till servering
  • 5 passionsfrukter, till servering
  • Instruktioner

    1. Klä 6 portionsformar med plastfolie. Smula kexen och blanda med det smälta smöret, gärna i en marberedare.
    2. Sätt på en kastrull med vatten och låt det koka upp. Blanda socker, äggulor och vin i en rostfri bunke. Vispa kraftigt över vattenbadet tills smeten tjocknar och blir som en toddy.
    3. Ta skålen från vattenbadet och blanda i sylten. Vispa grädden lätt och blanda ner den i äggsmeten. Häll upp den i formarna. Lägg på kexsmulorna som lock. Frys i minst 8 timmar.
    4. Ta fram parfaiten ur frysen och ställ den i kyl cirka 30 minuter innan den ska serveras.
    5. Stjälp upp parfaiten på fat. Värm björnbärsmarmeladen något i en kastrull och ringla den sen runt parfaiten. Gröp ur passionsfrukten och garnera med de små kärnorna.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben