Lycka är att plocka egna hjortron och göra egen sylt.
Ingredienser
½ dl socker
1 dl vatten
4 äggulor
4 dl grädde
3 dl hjortronsylt av hög kvalitet
Dekorera med
Hjortron
Citronmeliss
Instruktioner
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp.
Ta kastrullen från värmen.
Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning.
Häll tillbaka krämen i kastrullen och värm under omrörning på svag värme tills den tjocknar.
Häll krämen i skålen och vispa tills den svalnat i kallt vattenbad.
Blanda i hjortronsylten.
Vispa grädden i en annan skål och blanda ner hjortronblandningen. Häll blandningen i en kakform och låt stå i frysen till följande dag eller i minst 4 timmar.
Sänk formen i hett vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat.
Låt stå framme 30 minuter innan den serveras.
Dekorera med hjortron och eventuellt citronmeliss.