Hjortronparfait

Serverar: 4-6 portioner

Lycka är att plocka egna hjortron och göra egen sylt.

Ingredienser

  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 äggulor
  • 4 dl grädde
  • 3 dl hjortronsylt av hög kvalitet
  • Dekorera med
  • Hjortron
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning.
    2. Häll tillbaka krämen i kastrullen och värm under omrörning på svag värme tills den tjocknar. Häll krämen i skålen och vispa tills den svalnat i kallt vattenbad. Blanda i hjortronsylten.
    3. Vispa grädden i en annan skål och blanda ner hjortronblandningen. Häll blandningen i en kakform och låt stå i frysen till följande dag eller i minst 4 timmar.
    4. Sänk formen i hett vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Låt stå framme 30 minuter innan den serveras. Dekorera med hjortron och eventuellt citronmeliss.
    5. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben