Björnbärsmarmelad

Serveras kall till ost eller på frukostbordet, men gör marmeladen någon dag innan servering. Till godkännaren: Inte samma ingredienser.

Ingredienser

  • 500 g björnbär
  • 2 msk rödvin
  • 2 ½ dl syltsocker, med pektin
  • 1 st vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Tag ut märgen ur vaniljstången.
    2. Blanda alltsammans i en kastrull och låt sjuda. Skumma av vid behov.
    3. Gör ett marmelad prov efter ca 20 minuter, marmelad prov gör man genom att hälla lite av marmeladen på ett fat, låt kallna. Dra en sked genom marmeladen, det ska bildas en gata som inte rinner ihop när marmeladen är färdig.
    4. Fyll marmeladen i en ren glasburk.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben