Björnbärstårta med mandelbotten

Serverar: 8 portioner

Här serveras en lyxig tårta med mandelbotten. Kesellakrämen på toppen ger en härligt fluffig känsla och de syrliga bären blir pricken över i.

Ingredienser

  • Botten
  • Ca 25 g finhackad mandel till formen
  • 250 g mandelmassa
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2½ dl vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • 1 dl kesella gourmet
  • Garnering
  • 500 g björnbär
  • 1 dl björnbärsmarmelad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, ca 22 cm i diameter. Bröa formen med finhackad mandel.
    2. Riv mandelmassan grovt. Rör smöret smidigt. Tillsätt mandelmassan och rör samman så det blir poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om väl. Blanda till sist ner mjölet blandat med bakpulvret.
    3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna i formen innan du lägger upp den på ett serveringsfat.
    4. Vispa grädden fast och blanda med florsockret. Rör ner kesellan. Bred kesellakrämen ovanpå bottnen och garnera med björnbären.
    5. Smält marmeladen på svag värme i en kastrull. Pensla eller skeda marmeladen över bären.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben