Hallon- och björnbärstårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Lätt och somrig tårta. Du kan byta ut tårtbotten mot färdigköpta bottnar för att spara tid. Byt gärna ut bären mot färska på sommaren.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till fyllning och dekoration
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 pkt 200 g frysta hallon
  • 1 pkt 200 g frysta björnbär
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Mörk mintchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader . Smöra och bröa en rund form. Vispa ägg och socker poröst.Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
    2. Häll smeten i en smörad och bröad bakform med löstagbara kanter och grädda i 35 min. Låt svalna och dela den i tre delar.
    3. Vispa grädden. Kör hallon och björnbär för sig i en mixer eller mosa med en gaffel.Blanda lite av den vispade grädden med flor- och vaniljsocker.
    4. Dela gräddblandningen i två skålar.Spara lite till dekorationen. Häll i mixade hallon resp. björnbär i de olika skålarna.
    5. Bred på de olika lagren på två tårtbottnar. Garnera ovandelen med spritsad grädde, hallon och björnbär. Rispa chokladen och strö på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben