Chokladpaj med mandelbotten

Serverar: 8 portioner

En dröm, för den sanna choklad älskaren!

Ingredienser

  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • Ca 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 250 g mörk blockchocklad
  • 30 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 2 tsk pulverkaffe
  • garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 daim ca 56 g
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme:200 grader
    2. Riv mandelmassan och smula samman den med matfettet och vetemjöl. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop det till en deg.
    3. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ formen att vila kallt i ca 30 minuter. Grädda pajen mitt i ugnen 15-20 minuter, låt pajskalet kallna.
    4. Dela chokladen i mindre bitar lägg dem i en skål tillsammans med matfettet. Ställ skålen över en kastrull med kokande vatten. Låt chokladen smälta. Ta bort skålen och vispa ner gulorna en i taget. Rör ner kaffet ett i taget. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten. Häll chokladen i pajskalet och ställ pajen kallt.
    5. Vispa grädden krossa daimen toppa pajen med grädde, strö över daimkrosset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben