Björnbärsmarmelad

Serverar: 1 portioner

En marmelad att servera till Leilas english muffin

Ingredienser

  • 5 dl (1 pkt) frysta björnbär
  • 2 dl ljust muskovadosocker
  • 2.5 dl syltsocker
  • Rivet skal av 2 citroner
  • 1 st färsk vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
    2. Blanda samtliga ingredienser, samt vaniljstången i en liten kastrull.
    3. Låt marmeladen sjuda i 20-25 minuter (skumma av vid behov). Mosa bären mot kastrullkanten under kokningen.
    4. Plocka ur vaniljstången och fyll marmeladen i en ren glasburk. Låt svalna.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2

    Kommentarer (1)

    Ysi 1 juli 2008

    hoppas den smakar bra, har precis fått hur mycket björnbär som helst och måste göra något av dem :) men detta verkar mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben