Mango- och ananascheesecake

Serverar: 8 portioner

Enkel och god cheesecake!

Ingredienser

  • 150 g Digestivekex fullkorn
  • 75 g smält margarin
  • Fyllning
  • 400 g cream cheese
  • ½-1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g kesella vanilj
  • 4½ dl mangojuice
  • 2 små burkar krossad ananas (143 g)
  • 1-1½ msk gelatinpulver
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Tårtpynt efter eget val
  • Tillbehör
  • Springform ca 20-22 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsättt det smälta margarinet och kör till en smulig massa. Tryck ut massan i springformen och förgrädda kexbottnen ca 10 min. Låt svalna.
    2. Vispa cream cheese och socker poröst och smidigt med elvisp. Tillsätt äggen ett åt gången, vispa kraftigt efter vart tillsatt ägg.
    3. Blanda ½ dl mangojuice och gelatinpulver i en mugg. Låt pulvret stå och svälla en stund i juicen. Mängden gelatinpulver är upp till din egen smak. Med 1 msk blir konsistensen lite fastare än mousse.
    4. Tillsätt kesellan och vispa kraftigt.
    5. Värm upp resten av juicen och lös upp gelatinblandningen i den varma juicen. Häll försiktigt juicen i ostsmeten under vispning.
    6. Rör till sist ner den krossade ananasen. Häll fyllningen över kexbottnen och låt formen stå kallt tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
    7. Spritsa gräddrosetter på var tårtbit och pynta efter din egen fantasi och tycke

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben