Ananasfylld kotlett med currysås

Serverar: 4 portioner

Gör kotletten till något alldeles extra

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • 2 konserverade ananasringar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk kokosflingor
  • Currysås
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl sky
  • Köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Skär ut en ficka i kotletten ända in till benet. Dela på ananasskivorna.Tryck in ananasen i kotletten och försegla med tandpetare. Stek kotletten i stekpannan ca 4 min per sida. Salta och peppra.
    2. Häll i 2 dl vatten i stekpannan som kotletterna kan bräsera i. Smält smöret till såsen och fräs curryn. Tillsätt mjölet. Späd med sky och grädde. Skjud såsen 3 min.
    3. Smaka av med salt och peppar. Rosta kokosflingorna i en torr teflonstekpanna. Servera kotletterna med kokt ris och wokgrönsaker, currysås och rostade kokosflingor som strös över kotletterna.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben