Ananasmarmelad

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Ett gammalt recept från Allers 1996.

Ingredienser

  • 1stor burk ananas i eget spad, 820 gr
  • 1 burk krossad ananas i sockerlag, 439 g
  • 1 kg syltsocker
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Häll 2 dl spad från ananasringarna i en stor kastrull. Slå bort resten av spadet och kör ringarna i mixer eller finhacka för hand. Rör ner ananashacket och en burk krossad ananas i kastrullen.
    2. Riv skalet från halva citronen och pressa ur all saft. Sätt detta till ananasröran.Rör ner syltsockret och rör om medan allt kokar upp. Låt koka 3 minuter och skumma ytan om det behövs.
    3. Låt marmeladen stå 10-15 minuter och ös sedan upp på rena burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben