Marmeladen blir vackert röd av jordgubbar och får en härlig friskhet av ananas. Ananas från burk ger bäst resultat.
Ingredienser
500 g jordgubbar
1 burk ananasringar i egen juice, ca 230 g
500 g socker
1 tsk citronsaft
1½ tsk Melatin pektinpulver
Instruktioner
Rensa bären och skär dem i klyftor eller halvor om de är små. Låt ananasringarna rinna av och skär dem i ½ cm tjocka bitar.
Låt bär och ananas sakta sjuda upp i en kastrull. Tillsätt sockret, förutom ½ dl, under omrörning. Rör i citronsaft. Koka utan lock tills sockret smält. Skumma väl.
Blanda resterande socker med pektinpulver. Rör försiktigt i marmeladen när du strör i pektinsockret. Koka livligt ca 2 minuter och skumma väl. Rör långsamt så att frukten fördelas jämnt i marmeladen.
Häll upp den varma marmeladen på rena burkar och förslut genast.