Jordgubbs- och ananasmarmelad

Serverar: 1 portioner

Marmeladen blir vackert röd av jordgubbar och får en härlig friskhet av ananas. Ananas från burk ger bäst resultat.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 burk ananasringar i egen juice, ca 230 g
  • 500 g socker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1½ tsk Melatin pektinpulver
  • Instruktioner

    1. Rensa bären och skär dem i klyftor eller halvor om de är små. Låt ananasringarna rinna av och skär dem i ½ cm tjocka bitar.
    2. Låt bär och ananas sakta sjuda upp i en kastrull. Tillsätt sockret, förutom ½ dl, under omrörning. Rör i citronsaft. Koka utan lock tills sockret smält. Skumma väl.
    3. Blanda resterande socker med pektinpulver. Rör försiktigt i marmeladen när du strör i pektinsockret. Koka livligt ca 2 minuter och skumma väl. Rör långsamt så att frukten fördelas jämnt i marmeladen.
    4. Häll upp den varma marmeladen på rena burkar och förslut genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben