Jordgubbs- och chilikladdkaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 dag 45 minuter

Har inte gjort den än men den låter ju spännande.

Ingredienser

  • Hasselnötsbotten
  • 350 g rostade hasselnötter, grovhackade
  • 2½ dl råsocker
  • 120 g smör
  • 0,4 dl vetemjöl
  • Jordgubbs- och chilitryffel
  • 180 g mörk choklad, finhackad
  • 180 g mjölkchoklad, finhackad
  • 120 g jordgubbar, frysta
  • 2 röda chilifrukter, finhackade
  • 1,9 dl grädde
  • 150 g smör
  • Garnering
  • Litet vit choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till hasselnötsbottnen och tryck ut i en form med löstagbar kant (cirka 20 cm i diameter). Baka i ugn på 200 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.
    2. Koka upp grädde, jordgubbar, smör och chili och häll detta över den finhackade chokladen. Mixa tryffeln slät och häll den varm över hasselnötsbotten. Ställ i kyl till nästa dag.
    3. Dekorera med jordgubbar och vita chokladflagor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben