Jordgubbs- och chokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Inte så söta men underbart goda. Lyxiga muffins med bitar av choklad och jordgubb passar perfekt till fika eller afternoon tea. MUMS!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 250 g kesella jordgubb&lime
  • 2 ägg
  • 75 g mörk choklad
  • 150 g färska jordgubbar
  • 1/2 msk potatismjöl
  • kokos
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en muffinsplåt med kokos. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Tillsätt KESELLA, ägg och smör. Rör ihop till en tjock, jämn smet. Hacka chokladen grovt. Skär jordgubbarna i klyftor och vänd dem i potatismjöl. Vänd ner chokladen och jordgubbarna i smeten. Fördela smeten i formarna och strö över lite kokos. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Låt svalna i sin form

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben