Jordgubbs- & hallonbrownies

Serverar: 20 portioner

Galet goda! Jordgubbarna kan bytas ut mot hallon, eller blanda dem båda. På bilden är det hallon. Mums!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2½ dl råsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 250 g (ca 5 dl) färska jordgubbar eller hallon
  • Instruktioner

    1. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, eller fyrkantig form, med bakplåtspapper.
    2. Smält smör och choklad under omrörning på svag värme. Vispa ägg och socker lätt och luftigt, sikta ner vetemjölet. Häll i chokladsmeten och rör varsamt till en slät smet. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen, 200 grader, 10 minuter. Skär jordgubbarna i bitar. Ta försiktigt ut den halvgräddade kakan och strö över jordgubbsbitarna. Ställ in formen i ugnen igen och grädda ytterligare ca 15 minuter. Låt kakan svalna och pudra gärna över florsocker vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben