Jordgubbs- & hallonbrownies
Galet goda!
Jordgubbarna kan bytas ut mot hallon, eller blanda dem båda. På bilden är det hallon. Mums!
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk choklad
3 ägg
2½ dl råsocker
2½ dl vetemjöl
250 g (ca 5 dl) färska jordgubbar eller hallon
Instruktioner
- Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, eller fyrkantig form, med bakplåtspapper.
- Smält smör och choklad under omrörning på svag värme.
Vispa ägg och socker lätt och luftigt, sikta ner vetemjölet.
Häll i chokladsmeten och rör varsamt till en slät smet. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen, 200 grader, 10 minuter.
Skär jordgubbarna i bitar.
Ta försiktigt ut den halvgräddade kakan och strö över jordgubbsbitarna.
Ställ in formen i ugnen igen och grädda ytterligare ca 15 minuter.
Låt kakan svalna och pudra gärna över florsocker vid servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)