Jag har tidigare sänt in ett recept med ananas och vit choklad. Här är ett med mörk choklad. Ananas och choklad slår aldrig fel. Men de är farliga för den slanka linjen!!!
Ingredienser
225 g margarin
25 g kokosfett
2 1/2 dl socker
3 ägg
6 dl vetemjöl
180 g mörk blockchoklad
2 1/2 dl ananaskross i juice
2 dl matlagningsgrädde
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Instruktioner
Rör margarin och socker vitt och pösigt. Vispa upp äggen i en separat skål och rör sedan ned dem i smeten. Tillsätt grädden.
Smält chokladen med kokosfettet i vattenbad eller i micron. Rör i den tillsammans med ananasen. Tillsätt mjölet blandat med saltet och bakpulvret.
Grädda i muffinsplåtar i 175°C i 25-30 minuter eller tills en sticka känns torr. Ställ plåten på första läget under mitten. Det blir ca 20-22 st.