Ananasmuffins med choklad

Serverar: 20-22 portioner

Jag har tidigare sänt in ett recept med ananas och vit choklad. Här är ett med mörk choklad. Ananas och choklad slår aldrig fel. Men de är farliga för den slanka linjen!!!

Ingredienser

  • 225 g margarin
  • 25 g kokosfett
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 180 g mörk blockchoklad
  • 2 1/2 dl ananaskross i juice
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Rör margarin och socker vitt och pösigt. Vispa upp äggen i en separat skål och rör sedan ned dem i smeten. Tillsätt grädden.
    2. Smält chokladen med kokosfettet i vattenbad eller i micron. Rör i den tillsammans med ananasen. Tillsätt mjölet blandat med saltet och bakpulvret.
    3. Grädda i muffinsplåtar i 175°C i 25-30 minuter eller tills en sticka känns torr. Ställ plåten på första läget under mitten. Det blir ca 20-22 st.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben