Ananassoppa med choklad och chilitryffel

Serverar: 4 portioner

En frisk och söt efterrättssoppa med behaglig hetta från chilin i tryffeln. Tänk på att förbereda tryffeln en dag innan soppan skall serveras.

Ingredienser

  • Soppa
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 färska ananasar
  • ½ tsk chili explosion från Santa Maria
  • Choklad och chilitryffel
  • Mörk choklad, minst 50 % kakao
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 3 msk honung
  • 1 tsk chili explosion
  • 40 g rumsvarmt smör
  • Kakao
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Soppan: Koka upp vatten, socker och chiliexplosion. Låt svalna i kylen. Skala ananasen, ta bort mittstocken och skär i bitar. Lägg bitarna i en mixer och häll på sockerlagen. Mixa soppan slät och låt den svalna i frysen en halvtimme innan servering. Vid servering toppa med lite extra chili explosion.
    2. Tryffel: Hacka chokladen, koka upp vispgrädde med honung och chili explosion. Häll blandningen över chokladen och rör den slät. Tillsätt därefter smör och rör ut.
    3. Täck med plastfolie och låt vila i rumstemperatur till nästa dag. Forma till små kulor och rulla dem i lite kakao och låt stelna i kylen.
    4. Servera den kalla soppan tillsammans med tryffeln och vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben