Anisbröd

Utmärkt som bröd till buffén

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl Milda flytande margarin, (eller 50 g Milda i folie)
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 tsk anisfrön, stötta
  • 13 dl vetemjöl special, (780 g)
  • Vatten till pensling
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i 37°C varmt vatten. Tillsätt i margarin, salt, anis och vetemjöl, lite taget. Knåda degen smidig. Låt degen jäsa ca 30 minuter övertäckt. Sätt ugnen på 200°C. Dela degen i 6 delar. Forma till bollar som kavlas ut med lätt hand till tjocka rundlar, ca 1 cm tjocka. Lägg bröden på bakplåtspapper klädd plåt. Platta till dem lite med handen. Skär ett kryss i mitten med en vass kniv halvvägs genom degen. Låt bröden jäsa ca 20 minuter under bakduk. Pensla dem med vatten och strö på anisfrön. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    40-50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben