Serverar: 40-50 portioner
I Skelleftetrakten fanns och finns detta goda bröd
alltid på kaffebordet till Jul.
Ingredienser
150 g smält margarin
5 dl mjölk
1 pkt jäst
3 dl strösocker
2 tsk anis, som stötts i mortel
1 ägg
16 dl vetemjöl
750 g ister eller matolja till gräddning
Instruktioner
- Blanda det smälta margarinet med mjölken, värm till 37 grader.
Rör i jästen och övriga ingredienser till en smidig deg som kavlas ut centermetertjockt.
Sporra ut kammar, låt jäsa upp.
Grädda i ister eller matolja som upphettas till 180 grader.
Vänd brödet när kanten börjar bli brun.
Värm och vänd i strösocker före servering..
- Går bra att frysas.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Roligt att du har ett anisbrödrecept.Har ngt. liknande själv i skallen. Brukar höfta till ingredienserna. Jag är nämligen själv från Västerbotten så du har helt rätt. Många gör anisgrisar som dom också kallas.Själv använder jag cocos-fett tll kokning. Du måste få en femma för dom är jättegoda.