Anisbröd

Serverar: 40-50 portioner

I Skelleftetrakten fanns och finns detta goda bröd alltid på kaffebordet till Jul.

Ingredienser

  • 150 g smält margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk anis, som stötts i mortel
  • 1 ägg
  • 16 dl vetemjöl
  • 750 g ister eller matolja till gräddning
  • Instruktioner

    1. Blanda det smälta margarinet med mjölken, värm till 37 grader. Rör i jästen och övriga ingredienser till en smidig deg som kavlas ut centermetertjockt. Sporra ut kammar, låt jäsa upp. Grädda i ister eller matolja som upphettas till 180 grader. Vänd brödet när kanten börjar bli brun. Värm och vänd i strösocker före servering..
    2. Går bra att frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gittan-9 17 juni 2009

    Roligt att du har ett anisbrödrecept.Har ngt. liknande själv i skallen. Brukar höfta till ingredienserna. Jag är nämligen själv från Västerbotten så du har helt rätt. Många gör anisgrisar som dom också kallas.Själv använder jag cocos-fett tll kokning. Du måste få en femma för dom är jättegoda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben